Wanneer stierf Jezus de tweede keer?

Home | Artikels | Wanneer stierf Jezus de tweede keer?

Wanneer is Jezus voor de tweede keer gestorven?

Ik was eens met een collega aan het praten over waar ik nu precies in geloof. Hij wist dat ik christen was en we hadden een kwartiertje niets te doen. Hij zei het volgende: “Oké, ik weet dat jij gelooft dat Jezus werd geboren met Kerstmis, en Hij is gestorven met Pasen…” Ik onderbrak hem: “niet helemaal”, zei ik. “Wanneer Hij precies geboren is weten we niet, maar dat vieren we inderdaad met Kerst. Op Goede Vrijdag is Hij gestorven, maar op Pasen is Hij opgestaan uit de dood.” “Awel ja, dat bedoel ik!” Zei hij. “Hij is dus volgens jou geboren, gestorven en weer levend geworden, en dat vier je allemaal, daar heb je feestdagen voor, herinneringsmomenten. Maar wanneer is Jezus dan voor de tweede keer gestorven?” Ik snapte zijn vraag niet goed. “Hoe bedoel je, voor de tweede keer gestorven?” Hij herhaalde zijn stelling en stelde opnieuw de vraag: “Wanneer is Jezus dan voor de tweede keer gestorven? Hij sterft, wordt levend en gaat weer verder met leven, maar tot wanneer, hoe is Hij daarna gestorven?”
Ik stond met mijn mond vol tanden, ik begreep zijn vraag nog steeds niet zo goed en moest daar echt over nadenken. Wanneer is Jezus voor de tweede keer gestorven? Mijn collega lachte en zei: “A ja, want anders zou Hij hier nog steeds rondlopen hé, hoe is Hij de tweede keer, zoals iedereen gestorven?”

“Niet!” Mijn frank viel veel te laat, maar hij viel! “Hij is niet meer gestorven! Hij leeft nog steeds.” Nu stond hij me raar aan te kijken, hij had niet verwacht dat ik zoiets zou zeggen. “Hoe kan dat nu? Dan zou die nu 2000 jaar oud moeten zijn.”
“Hemelvaart.” Zei ik. “Hemelvaart! Hij is niet gestorven, Hij is niet dood, Hij leeft en is bij de Vader in de hemel, plaats aan het maken voor ons.”
– Johannes Menheere

Meer weten over Hemelvaart? Klik hier voor een introductievideo.

Wil jij weten hoe je vrede met God kunt krijgen?

God heeft alles gegeven om het weer in orde te maken tussen jou en Hem. Meer heeft Hij niet te geven. Een grotere prijs bestaat er niet. Hij biedt je vrede aan, zodat jij voor nu en voor eeuwig met God in een verzoende relatie mag leven.

  Wil je doorpraten over wat je gelezen hebt of wil je graag een gratis strip ontvangen? Vraag er naar via onderstaande knop.

Please enter your name.
Please enter a message.