Sterker door Strijd

Home | Artikels | Sterker door Strijd

Mijn schoonvader begon zijn carrière als smid. Het moment dat het vuur een rode gloed kreeg, was het ultieme moment! Het materiaal verkleurt en verzacht, waardoor elke bewerking mogelijk is.

Zo’n intense hitte heeft een enorme kracht en is verschrikkelijk gevaarlijk. Als je dit op de juiste manier gebruikt, vernietigt het niet. Dingen die op precies de goede wijze in de oven worden gezet, kunnen worden gevormd, verfijnd, gezuiverd en zelfs mooier worden gemaakt.

 

Op deze wijze kunnen we ook naar lijden kijken. Als je lijden in geloof ondergaat en doorstaat, dan word je er uiteindelijk alleen maar wijzer en sterker van, al kun je je dat op het moment zelf vaak niet voorstellen…

Door lijden probeert het kwaad je te vernietigen. Maar wat nou als je er mooier uitkomt? Dan vecht het kwaad tegen zichzelf.

 

“Lieve broeders en zusters, wees er niet verbaasd over als jullie grote moeilijkheden zullen meemaken. Want dat is helemaal niet vreemd. De duivel zal proberen om jullie geloof te vernietigen.” (1 Petrus 4:12, BB)

 

De Bijbel is verbluffend realistisch en ongelooflijk hoopvol als je kijkt naar lijden.

Kijk nog even met me naar het verhaal van de smid in connectie met het lijden:

    • We kunnen niet wegrennen bij de oven = lijden ontwijken.
    • We kunnen er ook niet snel doorheen rennen = lijden ontkennen.
    • We kunnen ons er ook niet bij neerleggen = in lijden wanhopen.

De Bijbel belooft ons: “De vlammen zullen je niets doen. (…) Wees niet bang, want Ik ben bij je.” (Jesaja 43:2-5)
Het lijden ontwijken, ontkennen, of erover wanhopen, lijkt misschien de beste route, maar als Jezus deze route had gekozen, was er geen hoop voor jou en mij.

Met hoop in Zijn ogen, sloot Jezus Zijn ogen om ze drie dagen later opnieuw te openen en Zijn hoop te schenken aan jou.

Dwars door het vuur!

Zullen we samen bidden? “Heer, U bent mijn hoop, mijn kracht, mijn verlossing! Met U kan ik het aan. Laat mijn lijden niet voor niets zijn, maar maak mij sterker, mooier, krachtiger tot een bruikbaar instrument van liefde in dit leven. In Uw naam bid ik dat. Amen.”

 

Zo blij dat je bestaat!

Volg het geweldige leesplan via de app YouVersion of online:
’40 Dagen Naar Pasen – Bezinning & Inspiratie’

Wil jij weten hoe je vrede met God kunt krijgen?

God heeft alles gegeven om het weer in orde te maken tussen jou en Hem. Meer heeft Hij niet te geven. Een grotere prijs bestaat er niet. Hij biedt je vrede aan, zodat jij voor nu en voor eeuwig met God in een verzoende relatie mag leven.

  Wil je doorpraten over wat je gelezen hebt of wil je graag een gratis strip ontvangen? Vraag er naar via onderstaande knop.

Please enter your name.
Please enter a message.