Samenwerking

IkzoekGod.be werkt o.a. samen met:

WaaromJezus?-cursus
goed nieuws

WaaromJezus? is een interactieve internetcursus over de basics van het christelijk geloof. WaaromJezus? wil daarbij een plek zijn waar mensen met levensvragen veilig, vrijblijvend en relatief anoniem kunnen onderzoeken of het christelijk geloof, in het bijzonder Jezus, inhoud en zin kan geven aan hun levensreis. De cursus bestaat uit vijf lessen, verdeeld over vijf weken. Elke deelnemer wordt tijdens de cursus begeleid door een persoonlijk e-coach. Aan het einde van de cursus krijgt een deelnemer, indien gewenst, het adres van een lokale Alpha- of basiscursus, of lokale kerk of gemeente bij hem of haar in de buurt.

In Vlaanderen is de WaaromJezus?-cursus ook geschikt gemaakt voor verschillende doelgroepen. Zo is er de een cursus voor volwassenen vanaf 18 jaar; voor jongeren van 12-17 jaar. In Nederland is er ook nog een aanpassing voor studenten (ca. 18-25 jaar); voor mensen met een roomskatholieke achtergrond; en voor ondernemers en zakenmensen.
WaaromJezus? is beschikbaar in meer dan 10 talen wereldwijd. Voor meer info: www.jesus.net

Alpha- of basiscursus

De Alpha- of basiscursus biedt je de mogelijkheid om op een ontspannen manier bij jou in de buurt te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Meer dan 14 miljoen mensen wereldwijd hebben met veel plezier Alpha gevolgd. In Vlaanderen gingen al heel wat mensen je voor. De cursus bestaat meestal uit tien doordeweekse avonden en een weekend.

De Alpha-cursus is iets voor jou als je…
…vrijblijvend meer wilt weten over het christelijk geloof
…houdt van een goed gesprek
…nieuwe mensen wilt ontmoeten
…christen bent en de basis wilt opfrissen
…denkt dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde

Er bestaan een aantal varianten op de Alpha-cursus. Zo is er StudentAlpha voor studenten en YouthAlpha voor jongeren van 12 t/m 19 jaar, BusinessAlpha voor ondernemers en zakenlieden en Alpha op de werkplek voor medewerkers van bedrijven en organisaties.
Ga voor meer informatie naar Alpha-cursus.nl, typ je woonplaats in en vind de dichtstbijzijnde cursus. Welkom!