Pasen

Als het leven, het geluk en de vrijheid van je vrienden op het spel zouden staan, en het zou op te lossen
zijn met jouw dood, zou jij je leven dan willen geven?

JEZUS WEL

Hij deed dat voor jou. Voor mij. Voor ons allemaal. Maar hoe kan een man, die 2000 jaar geleden leefde,
vandaag nog steeds van betekenis zijn? Jezus trok de laatste drie jaar van Zijn leven rond als prediker. Zijn woorden maakten heel wat los. Toen Hij bij Jeruzalem aankwam om Pasen te vieren, werd Hij op grandioze manier in de stad binnengebracht, zoals je in het filmpje kunt zien. Massa’s mensen stonden Hem toe te juichen. Zij dachten dat hun bevrijding van de Romeinse onderdrukker door revolutie zou worden gebracht.

MAAR HET LIEP ANDERS

Jezus werd veroordeeld als een misdadiger en stierf een verschrikkelijke dood aan een houten kruis. Dat herdenken we met Goede Vrijdag. Maar het eindigt hier niet. Het nieuwe leven begint definitief op de vroege ochtend van Pasen. Jezus had iets veel groters en mooiers bedacht dan wij ons ooit konden voorstellen. Want het graf van Jezus is leeg. Hij leeft, ook vandaag!

Het leven, sterven en de opstanding van Jezus heeft tot op de dag van vandaag invloed op mensen over de hele wereld. En daarom is het belangrijk om te kunnen weten of dit werkelijk allemaal zo gebeurd is. Heeft Jezus geleefd? Wat heeft Hij gedaan? Hoe stierf Hij? En dan dat verhaal dat Hij opstond uit de dood…

Ontdek het in onze gratis online cursus The Case For Christ. Een cursus die boordevol argumenten staat die jij zelf kunt onderzoeken om er achter te komen wie Jezus was en waarom hij zo belangrijk voor ons is.
Klik op een button onderaan en begin vandaag nog! Je kan kiezen of je graag een e-coach hebt waar je tijdens de cursus vragen aan kan stellen of liever individueel.

Jezus wordt door de menigte als een koning toegejuicht wanneer Hij de stad binnenrijdt op een ezelsveulen. De menigte van mensen leggen hun mantels op de weg en breken palmtakken van de palmbomen.

Jezus reinigt zowel mensen als de tempel van alles wat er niet thuis hoort.

Kan jij met de hand op je hart zweren dat je hart en gedachten vol zijn van goedheid, vriendelijkheid, blijheid,..? Ik denk het niet, of om het met de woorden van Jezus te zeggen: “u kunt niet één haar wit of zwart maken!”. Nee, onze binnenkant heeft net zo’n reiniging nodig zoals de tempel van Jeruzalem!

Jezus zit met zijn discipelen aan tafel en tijdens de maaltijd stond Hij op, nam een linnendoek en bond die om zijn middel. Daarna goot Hij water in een waskom en begaf zich naar de tafel waar de discipelen aanlagen. Jezus zette de waskom neer bij één van de discipelen en nam zijn voeten. Hij begon ze te wassen en droogde ze af met zijn linnendoek.

Is dit wel echt gebeurd?

Heeft Jezus geleefd? Wat heeft Hij gedaan? Hoe stierf Hij? En dan dat verhaal dat Hij opstond uit de dood…

Wil je doorpraten over wat je gelezen hebt?
Stuur ons je vraag via onderstaande knop.

Please enter your name.
Please enter a message.