Liefde spreekt de waarheid

Home | Artikels | Liefde spreekt de waarheid

Een bekende uitspraak van Jezus in de Bijbel is dat de waarheid ons vrij kan maken, en zijn uitspraak is sindsdien herhaald in rechtszalen, films, en op ontelbare andere plekken. Het is een mooie gedachte, maar daarnaast is het ook een krachtige waarheid. Wanneer we de moed vinden om onze geheimen op te biechten, is er niets dat ons weerhoudt in ons leven of onze liefde.

Ik heb dit principe ontelbare keren waarheid zien worden binnen het huwelijk. Vertrouwen is cruciaal in elke relatie, maar er staat vooral veel op het spel binnen het huwelijk. Het huwelijk is gemaakt door God om een relatie te zijn van volledige eenheid en transparantie, dus zelfs de kleinste misleiding zal de basis van het huwelijksverbond onderuit halen. Ik vertel stellen vaak:

“Je huwelijk zal nooit sterker zijn dan het vertrouwen dat je in elkaar hebt.”

Dave Willis

Als een getrouwd stel elkaar niet kan vertrouwen, dan kunnen ze niet goed functioneren. Echtgenoten moeten werken zoals twee vleugels van dezelfde vogel; als ze niet goed samenwerken dan komt het huwelijk nooit goed van de grond. Vertrouwen maakt dat mogelijk. Wanneer we vertrouwen vervangen door geheimen dan trekken we onzichtbare muren op die de groei binnen het huwelijk tegenhoudt.

Geheimen zijn de vijanden van intimiteit.

Wanneer een probleem in het verborgene ligt, is er niets wat je kunt doen om dit op te lossen. Zodra het openbaar komt, kan het genezingsproces eindelijk beginnen.

Totdat we in de spiegel kunnen kijken en we oog in oog kunnen staan met onze eigen zonden en behoefte aan Gods genade, zullen we nooit onszelf of anderen kunnen bekijken door de lens van de liefde. God wil dat ons hart openstaat voor het liefhebben van ongeliefde mensen omdat God dat ook voor ons deed.

God hield veel meer van ons dan we ooit konden verdienen, en Hij roept ons op om hetzelfde te doen voor anderen.

Geschreven door Dave Willis en Thomas Nelson in ‘The Seven Laws of Love en foto via Freepik

Wil jij weten hoe je vrede met God kunt krijgen?

God heeft alles gegeven om het weer in orde te maken tussen jou en Hem. Meer heeft Hij niet te geven. Een grotere prijs bestaat er niet. Hij biedt je vrede aan, zodat jij voor nu en voor eeuwig met God in een verzoende relatie mag leven.

  Wil je doorpraten over wat je gelezen hebt of wil je graag een gratis strip ontvangen? Vraag er naar via onderstaande knop.

Please enter your name.
Please enter a message.