Liefde overwint angst

Home | Artikels | Liefde overwint angst

Moed is niet de afwezigheid van angst; het is de aanwezigheid van liefde wanneer we geconfronteerd worden met angst. Misschien zit je in een moeilijke periode in je leven. Angst lijkt van alle kanten op je af te komen, en je vraagt jezelf af, als God zo liefdevol en machtig is, waarom moet ik dan door zoveel pijn gaan?

God is geen sadistisch klein kind dat voor z’n plezier insecten martelt, Hij is de belichaming van liefde, en Hij houdt meer van jou dan je je ooit kan indenken. Als je door een moeilijke tijd heen moet, laat angst je dan niet overspoelen. Zoek je toevlucht in de liefde van je hemelse Vader en vind daar je troost. Hij zal je door die pijnlijke momenten heen dragen, en het op een bepaalde manier laten meewerken ten goede. De liefde is bij machte om je angsten te overwinnen door je de moed te geven die angsten te overwinnen door het geloof.

We hebben allemaal momenten van angst in ons leven. Toen God ons schiep denk ik dat Hij wel wist hoeveel we zouden worstelen met angst, en welke bedreiging angst voor ons leven zou kunnen worden. Daarom vertelde Hij ons keer op keer in de Bijbel: “wees niet bang.”

Wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig rond, want Ik ben je God. Ik maak je sterk. Ik help je. Ik houd je stevig vast en Ik kom voor je op.

Jesaja 41:10

Hij vertelde ons niet alleen om niet bang te zijn; Hij ging verder dan dat en vertelde ons waarom we niet bang hoeven te zijn. Hij beloofde altijd bij ons te zijn. Wat een belofte!

Stel je je leven voor met een hart vol liefde en moed. Hoe anders is die visie dan hoe je leven er op dit moment uitziet? Die onbevreesde visie is mogelijk als je ervoor kiest om een leven te leiden dat wordt geleid door de liefde. Vertrouw op de weg van de liefde en kijk nooit meer terug op de weg van angst. Dan zullen er geweldige dagen komen. God beloofde het, dus je weet dat het waar is.

Als je zeker weet dat God van je houdt en je dus vol bent van zijn liefde, hoef je niet bang voor Hem te zijn. Want volmaakte liefde verjaagt alle angst voor God. Want als je bang bent, komt dat omdat je bang bent voor straf. Als je bang bent, ben je nog niet helemaal vol van liefde.

1 JOHANNES 4:18

Geschreven door Dave Willis en Thomas Nelson in ‘The Seven Laws of Love‘ en foto via Freepik

Wil jij weten hoe je vrede met God kunt krijgen?

God heeft alles gegeven om het weer in orde te maken tussen jou en Hem. Meer heeft Hij niet te geven. Een grotere prijs bestaat er niet. Hij biedt je vrede aan, zodat jij voor nu en voor eeuwig met God in een verzoende relatie mag leven.

  Wil je doorpraten over wat je gelezen hebt of wil je graag een gratis strip ontvangen? Vraag er naar via onderstaande knop.

Please enter your name.
Please enter a message.