Kerk en Ik | Podcast

Home | Artikels | Kerk en Ik | Podcast

Podcasts zijn helemaal in, want het is een handige manier om tijdens je dagelijkse klussen of je rit naar het werk geïnspireerd te worden of even te ontspannen. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ook al ben ik best vertrouwd met apps als Spotify, Facebook, YouTube,… er is zo’n gigantisch aanbod dat ik mij verdwaald kan voelen en uiteindelijk nergens naar luister. Waar moet je beginnen? Ik wil niet mijn tijd verdoen met naar iets te luisteren wat me dan helemaal niet boeit…

Nu wil ik jou graag een podcast-tip geven! Waar deze over gaat? In de podcast ‘Kerk en Ik’ neemt zanger Elbert Smelt je mee op zijn persoonlijk zoektocht naar de toekomst van de kerk. Wat verstaan we eigenlijk onder ‘kerk’? Hoe reageert de kerk op veranderende omstandigheden. Hoe ziet de kerk van morgen eruit? Heeft de opgroeiende generatie straks nog iets met de kerk? Of doet de laatste gelovige binnenkort het licht uit? Wat betekent het voor jou om kerk te zijn? Aan de hand van persoonlijke verhalen neemt Elbert je mee op zijn zoektocht.

De eerste aflevering

In de eerste aflevering praat Elbert met zijn vader, dominee Leo Smelt en twee broers Johan en Niek over wat de essentie van kerk zijn is. Hij bekijkt hoe zijn wortels van invloed zijn op hoe hij vandaag de dag naar de kerk kijkt, want als zoon van een dominee heeft hij heel wat kerken gezien. Zijn vader praat over de band Trinity waar Elbert en zijn broers onderdeel van uitmaken. Hij is ervan overtuigd dat zijn zoons dankzij hun muziek bij God zijn gebleven.

Heb je al een Spotify-account, dan kan je het meteen hier beluisteren. Heb je geen account, dan kan je alle afleveringen ook gemakkelijk hier beluistern: EO.nl/KerkEnIk. Wat betekent het voor jou om Kerk te zijn?

Kerk en Ik | Podcast– Geschreven door Febe Allyn

 

Wil jij weten hoe je vrede met God kunt krijgen?

God heeft alles gegeven om het weer in orde te maken tussen jou en Hem. Meer heeft Hij niet te geven. Een grotere prijs bestaat er niet. Hij biedt je vrede aan, zodat jij voor nu en voor eeuwig met God in een verzoende relatie mag leven.

  Wil je doorpraten over wat je gelezen hebt of wil je graag een gratis strip ontvangen? Vraag er naar via onderstaande knop.

Please enter your name.
Please enter a message.