Er is hoop!

Home | Artikels | Er is hoop!

ALS DE DOOD AAN MIJN DEUR KLOPT

In de Bijbel lees ik in Romeinen dat door één mens de zonde in de wereld is gekomen en door de zonde de dood, en zo is de dood voor ieder mens gekomen, want ieder mens heeft gezondigd. Je kunt dit lezen als een pijnlijk, harde boodschap en dan lees je snel verder. Ik lees het vooral als een verklaring van wat ik zie en ervaar.

Corona? Wat een rottigheid.
Wat afschuwelijk dat in Italië de doden niet eens begraven kunnen worden!

Het maakt me ook wel bang: wat als de dood op de deur van mijn gezin klopt? Wat als de situatie in Italië onze situatie wordt? Alles in mij verzet zich tegen de dood. Een mens hoort te leven! Niet dood te gaan.

Het klopt gewoon niet dat een mens gemiddeld na een jaar of 70 sterft, laat staan dat mensen vroeg sterven of aan corona. Het klopt gewoon niet!

TIJD TEKORT

Ik ervaar dat altijd heel sterk als ik reis. Deze wereld is zo groot, zo prachtig gemaakt, er is nog zoveel te ontdekken. Er is zoveel moois in de natuur, in wat mensen kunnen, in wat er te leren en te ontwikkelen is. Daar is 70 jaar van een mensenleven niet voldoende voor, en 700 waarschijnlijk ook niet.

Dan helpt de Bijbel mij: de dood is inderdaad niet ‘natuurlijk’ voor een mens, het hoort ten diepste niet bij de mens. We zijn voor méér gemaakt. We zijn gemaakt om te leven. Het hoofdstuk in Romeinen eindigt dan ook zo:

Eerst heerste het kwaad, en het kwaad bracht ons de dood. Maar nu heerst de liefdevolle goedheid van God. Die brengt ons het eeuwige leven, door onze Heer Jezus Christus.

JEZUS IS ‘SOZO’

Het Griekse woord ‘sozo’ betekent redding, verlossing, bevrijding maar ook genezing en heelmaking. Dat is Jezus voor mij; de zonde en de dood hebben niet het laatste woord in mijn leven. Ik weet dat God niet boos op mij is en mij niet straft voor mijn tekortkomingen, ondanks dat ik echt heel goed weet dat mijn leven allerminst perfect is en ik me soms (terecht) schuldig voel.

Ik weet dat ik niet alles uit het leven hoef te halen in mijn 70 jaar, of zoveel meer of minder dit kan worden. Ik weet dat ik morgen kan sterven aan corona, of overmorgen aan een hartaanval.

ER IS HOOP

Maar één ding weet ik in alles zeker: ik ben niet alleen! De God die leven heeft gegeven, ís de hoop van deze wereld. Ik bid dat jij daar ook houvast in mag vinden en voor anderen een houvast mag vormen, een baken van hoop. Want hoop gaan we nodig hebben, de komende tijd.

Help je mee om die hoop door te geven? Deel dan dit artikel.

Wil jij weten hoe je vrede met God kunt krijgen?

God heeft alles gegeven om het weer in orde te maken tussen jou en Hem. Meer heeft Hij niet te geven. Een grotere prijs bestaat er niet. Hij biedt je vrede aan, zodat jij voor nu en voor eeuwig met God in een verzoende relatie mag leven.

  Wil je doorpraten over wat je gelezen hebt of wil je graag een gratis strip ontvangen? Vraag er naar via onderstaande knop.

Please enter your name.
Please enter a message.