za 17/09/2016 – 23:35 Anak Verhoeven (20) is op de tweede plaats geëindigd op het WK muurklimmen in Parijs. Het goud was voor een 17-jarige Sloveense klimster Janja Garnbret. Een tweede Sloveense atlete, Mina Markovic, vervolledigde het podium.

In een zaal met meer dan 20.000 toeschouwers was Anak Verhoeven de eerste klimster die erin slaagde om de top van de finaleroute te bereiken. Haar concurrentes, onder wie titelverdedigster Kim uit Zuid-Korea, verslikten zich in de voorlaatste klimgreep.

Enkel Janja Garnbret bereikte net als Verhoeven de top. Op basis van de resultaten in de halve finales, waarin Garnbret aan de leiding stond, ging het goud naar de 17-jarige Sloveense. Verhoeven kreeg zilver.

Dankzij haar prestatie mag Verhoeven zich voortaan nummer 1 van de wereld noemen.

Vanaf de Spelen van 2020 in Tokio staat muurklimmen op het olympisch programma.

@herman

@herman

Voorzitter van de Evangelische Alliantie in Vlaanderen
@herman
@herman
Tagged with →  

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.