za 17/09/2016 – 23:35 Anak Verhoeven (20) is op de tweede plaats geëindigd op het WK muurklimmen in Parijs. Het goud was voor een 17-jarige Sloveense klimster Janja Garnbret. Een tweede Sloveense atlete, Mina Markovic, vervolledigde het podium.

In een zaal met meer dan 20.000 toeschouwers was Anak Verhoeven de eerste klimster die erin slaagde om de top van de finaleroute te bereiken. Haar concurrentes, onder wie titelverdedigster Kim uit Zuid-Korea, verslikten zich in de voorlaatste klimgreep.

Enkel Janja Garnbret bereikte net als Verhoeven de top. Op basis van de resultaten in de halve finales, waarin Garnbret aan de leiding stond, ging het goud naar de 17-jarige Sloveense. Verhoeven kreeg zilver.

Dankzij haar prestatie mag Verhoeven zich voortaan nummer 1 van de wereld noemen.

Vanaf de Spelen van 2020 in Tokio staat muurklimmen op het olympisch programma.

@herman
Opgeleid als onderwijzer en leraar bedrijfseconomische wetenschappen heb ik gewerkt op een particulier onderwijsinstituut in Alphen a/d Rijn. Daarna enkele jaren als crisis-manager bij Stichting Continental Sound in Rotterdam. Vandaar ben ik als zendeling gaan werken in België
Tagged with →  

Geef een reactie