Ik was op één dag na 34 weken zwanger van ons eerste kindje. Die nacht braken plotseling mijn vliezen. Snel naar het ziekenhuis. Het was een spannende nacht. De bevalling begon, maar het hartje van onze baby was steeds slechter te horen, totdat er geen hartslag meer hoorbaar was. Met spoed werd ik naar de OK gebracht. Een noodkeizersnee volgde.

Ik weet alleen nog dat ik wakker werd en er naast me een couveuse stond. Een veel te klein mannetje, graatmager, lag er in. ‘Dit is je zoon,’ werd er gezegd. En toen moest hij naar de kinderafdeling voor te vroeg geboren kindjes. Wat er zo’n nacht allemaal door je heen gaat…..

Het ongelooflijke leven

Het leven. Misschien staan we er niet zo vaak bij stil. Maar wat een ongelooflijk wonder. Een eitje, een zaadje. Er gaat iets groeien. Een hartje dat begint te kloppen. En misschien is het juist wel de kwetsbaarheid van dat leven, dat je soms stil zet bij dat wonder. Want het leven kan ook zomaar voorbij zijn.

In Psalm 139 staat het zo prachtig.

‘U maakte mij in de buik van mijn moeder. Elk deel van mijn lichaam hebt u gevormd. Ik dank u daarvoor. Want het is een wonder, zoals ik gemaakt ben. Alles wat u maakt, is een wonder. Dat weet ik heel goed.’
(Uit: Bijbel in gewone taal).

We zijn een gewild wonder

Ooit er over nagedacht dat jij een wonder bent? Dat we bedoeld en gemaakt zijn om hier te zijn en te leven? Dat zet mijn leven altijd weer even stil. Die gedachte. Ik ben een wonder. Ik leef niet zo maar. Iemand heeft mij hier gewild.

Het leven. Een wonderlijk toeval? Of zit er misschien meer achter? Wat denk jij? Hoe zou je het vinden als er iemand achter zit?

PS. En onze zoon? Die is inmiddels een 12-jarige puber en gaat na de zomer naar het middelbaar. Een vrolijke, gezonde jongen. Wat een wonder, hè?

Wil je meer ontdekken over die iemand die wil dat je leeft? Doe dan eens de online cursus Waarom Jezus. Of als je met iemand van het IkzoekGod-team wilt doorpraten of gewoon je verhaal kwijt wilt, dan kan dat hier.
@herman

@herman

Voorzitter van de Evangelische Alliantie in Vlaanderen
@herman
@herman
Tagged with →  

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.